Infrarød sauna
Infrarød sauna

- bedre velvære gennem varmestråler!
 
Vores infrarød sauna er til fri afbenytelse for centeres brugere. Køb et abonnement til centeret, og du kan benytte centeret og sauna lige så tit du vil. Den står i rummet efter motionscenteret - se skilt på dør. 
 
Forskellen på infrarød sauna og traditionel sauna?
Forskellen på en infrarød sauna og en traditionel sauna er, at den traditionelle sauna opvarmer luften i selve kabinen til en meget høj temperatur, hvorimod en infrarød sauna virker ved, at de infrarøde stråler trænger ind i kroppen med over 3,5 centimeters dybde. De infrarøde stråler opvarmer langsomt din hud, muskler, led, sener og knogler på en behagelig og beroligende måde.
 
Hvad gør infrarød sauna godt for?
Infrarød sauna behandlingen øger blodgennemstrømningen, og hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer, som har ophobet sig over tid. Saunaen kan give øjeblikkelig smertelindring, afspænder dine muskler, sætter forbrændingen i vejret, regulerer dit blodtryk, mindsker stress og sænker dit kolesteroltal.
Derudover findes der mange lidelser og sygdomme, som kan lindres ved regelmæssig behandling og brug af en infrarød sauna: 
- Gigt
- Piskesmæld
- Fibromyalgi
- Spændinger i ryg og nakke
- Migræne
- Hoftesmerter
- Tennisalbue
- Eksem
- Åreknuder
- For højt blodtryk
- Forstoppelse
- Hæmorider
- Bindevævsbetændelse
- Kronisk træthedssyndrom
- Overvægt
- Cancersmerter
- Vinterdepression
- Eksem og psoriasis
- og meget mere
 
Hvor ofte må man bruge infrarød sauna?
Er du førstegangsbruger eller ved godt helbred, kan du bruge den i 20 til 30 minutter 2 til 3 gange om ugen. Herefter kan du øge forbruget til maksimalt en time dagligt. 
Hvad skal man have på i en infrarød sauna?
Din beklædning i en infrarød sauna er underordnet, hvilket betyder at du faktisk kan have præcis det tøj og smykker på, som du vil. Det vil ikke have en skadelig virkning for dig, i en infrarød sauna. Hverken metal eller nogen form for beklædning, vil have indflydelse på strålerne. Medbring altid et håndklæde til at sidde på.
 
Må alle bruge en infrarød sauna?
Det er ikke alle der må bruge en infrarød sauna som behandling. Det er dog langt de fleste, der må gå i en infrarød sauna, men hvis du er gravid, har kobberspiral, har store åbne sår, har pacemaker, har Lupus, eller tager receptpligtig depotmedicin så kontakt lægen inden.
 
Hvor mange kalorier forbrænder man i en infrarød sauna?
Infrarød sauna sætter gang i fedtforbrændingen. Faktisk har kliniske forsøg konkluderet, at man ved blot en halv times infrarød saunabehandling kan forbrænde 200 til 600 kalorier – og det endda, mens man sidder stille og nyder musik, sin yndlingskrimi eller -podcast eller en ven/venindes selskab.

 
Anbefalinger:
  1. Fyld vanddepoterne op inden du benytter den infrarøde sauna. Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på at få drukket rigeligt med vand og væske, da du vil opleve at svede ved ibrugtagningen og du hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer ved indtagning af vand.
  2. Efter din behandling er det vigtigt at du venter med et bad, indtil der er gået 30-60 minutter. Huden åbner sine porrer og udskiller affaldsstoffer, og denne process stopper ikke i det øjeblik du forlader en infrarød sauna, der kan godt tage nogle minutter før dette stopper.
  3. Det anbefales at fjerne makeup inden du træder ind en infrarød sauna. Makeuppen kan virke irriterende for huden, når dine porer åbner sig.
  4. Du kan få gavn af en infrarød sauna hele dagen, men du vil opleve den bedste effekt om morgenen eller inden din nattesøvn.
 
Assens Motion og Fitness | Edderupvej 1 | 9550 Mariager | assensmf.info@gmail.com | CVR 30382854